ArtoGallery

ArtoGallery är ett nordiskt design- och konst-forum, som introducerar nya ansikten och nya idéer från Norden.

Välkommen till ArtoGallery! Utställningen omfattar hela designsortimentet med målningar och fotografier. Om du har några frågor eller om du vill köpa, kan du kontakta mig HÄR

Om du är intresserad av att höra om aktuella saker och händelser vid ArtoGallery, prenumerera på Nyhetsbrevet HÄR 

Om du är ny och färsk designer, och är intresserad av att ansluta dig till ArtoGallery verksamhet, kontakta oss!

 

DESIGNERS

arto

Arto Mankinen

Jag grundade ArtoGallery-design och konst forum för att synliggöra ny och fräsch design och konst från Norden. På ArtoGallery kan nya designer och konstnärer presentera sina arbeten till världen.

Jag föddes i norra Finland, i Sotkamo år 1971, och blev student vid Lapinlahti Konstgymnasium år 1991. Måleri och fotografi har alltid varit en del mitt liv. Tjugo år senare återvänder jag tillbaka till mina rötter. Processen att bli en designer påbörjade år 2012. Jag började utveckla min första kollektion av hemtextil i 2013. Just nu arbetar jag som freelance-designer, målare och studerar textil design vid Metropolia yrkeshögskola.

Jag målar stora akrylmålningar på papper. De fungerar som en dagbok för mig. Med hjälp av målningarna beskriver jag saker som inte kan förklaras med ord.

Jag fotograferar ofta under mina resor. Genom linsen uppfattar jag världen i större detalj. Kameran hjälper mig att stanna upp och märka byggnader, landskap, händelser och människor som jag annars inte skulle se.

Den interna och den externa världen möter varandra i textilerna. Form- och färgspråket härstammar från mina målningar och fotografier. Genom textilerna blir den interna världen synlig för andra.